Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning, vi arbeider for å bidra til vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter, i tillegg å gjøre produktene deres kjent for flere forbrukere. Fra 2020-2023 var Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmetiltak utnevnt av regjeringen.
Det Norske Måltid reiser landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer sammen med bransjens dyktigste fagfolk. Årets høydepunkt for matbransjen er den prestisjetunge finalen i Stavanger, hvor vinnerne i 13 kategorier kåres og Det Norske Måltids hederspris deles ut. Finalen har etablert seg som mat- og drikkebransjens viktigste nettverksarena.
Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept med fokus på Norges beste råvarer. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon gjennom 15 sesonger. Siden 2014 har Det Norske Måltid vært ledet av Kristin Austigard.
25. april - 15. august 2024
Alle mat- og drikkeprodusenter kan bli med i konkurransen!
Det som er viktig er at produktet ditt er produsert i Norge og er tilgjengelig i salg for allmenheten. Konkurransen er inndelt i 13 ulike kategorier, les mer om dem her. Ønsker du å delta med ditt produkt? Meld deg på her
3.-5. september 2024
Solastranden Gård, Sola
Strandhuset Ølberg
I september møtes dommere til intense smaksdager og
vurderer seg gjennom alle årets påmeldte produkter.
Resultatet etter dommerarbeidet er delfinalister
i hver av de 14 kategoriene.
Strandhuset på Ølberg
2.-3. oktober 2024
Hotel Brosundet & Storfjord Hotel, Ålesund
I oktober møtes nye dommere for å smake, lukte, vurdere og diskutere seg frem til topp 3 i hver kategori. Etter flere smakfulle dager blir de 42 finalistene klare!
31. oktober 2024
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø
Hvem som vinner hver enkelt kategori avgjøres av finalejuryen i oktober,
men resultatet får dere alle først vite på finalen i DNB Arena 25. april 2025.
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø
25. april 2025
DNB Arena, Stavanger
Finalen i Det Norske Måltid finner sted i DNB Arena i Stavanger.
Her kåres vinnere i de 14 kategoriene og Det Norske Måltids hederspris deles ut for 13. gang. Bli med på en festkveld der det ypperste av norsk mat- og drikke er på menyen! Kjøp billetter til finalen her