Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Konkurransen

Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge.

Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning, vi arbeider for å bidra til vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter, i tillegg å gjøre produktene deres kjent for flere forbrukere. Fra 2020-2022 var Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmetiltak utnevnt av regjeringen.

Det Norske Måltid reiser landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer sammen med bransjens dyktigste fagfolk. Årets høydepunkt for matbransjen er den prestisjetunge finalen i Stavanger, hvor vinnerne i 13 kategorier kåres og Det Norske Måltids hederspris deles ut. Finalen har etablert seg som mat- og drikkebransjens viktigste nettverksarena.

Bakgrunn

Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept med fokus på Norges beste råvarer. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon gjennom 15 sesonger. Siden 2014 har Det Norske Måltid vært ledet av Kristin Austigard.

Sesong 16 åpner for påmelding våren 2024.


Februar til august 2024

Påmelding

Alle mat- og drikkeprodusenter kan bli med i konkurransen!
Det som er viktig er at produktet ditt er tilgjengelig i salg for allmenheten. Konkurransen er inndelt i 13 ulike kategorier, les mer om dem her

August 2024

Første juryering

I august møtes dommere til intense smaksdager og vurderer seg gjennom
alle årets påmeldte produkter. Resultatet etter dommerarbeidet er
delfinalister i hver av de 13 kategoriene.

September 2024

Delfinaler

I september møtes nye dommere for å smake, lukte, vurdere og diskutere seg frem til topp 3 i hver kategori. Etter flere smakfulle dager blir de 39 finalistene klare!

Oktober 2024

Finalejuryering

Hvem som vinner hver enkelt kategori avgjøres av finalejuryen i oktober,
men resultatet får dere alle først vite på finalen i februar.

Februar 2025

Finale

Finalen i Det Norske Måltid finner sted i Stavanger i begynnelsen av februar.
Her kåres vinnere i de 13 kategoriene og Det Norske Måltids hederspris deles ut på en festkveld der det ypperste av norsk mat- og drikke er på menyen!

Se mer fra finalen i sesong 15-2022 her