NYHET! Årets ville
Naturell produkter fra sanking av ville vekster som urter, sopp, blomster, viltvoksende bær og frukt, ulike typer nøtter og honning.
Årets grønne
Naturell produkter fra sanking av ville vekster eller produkter dyrket på friland og i drivhus som frukt, bær, grønnsaker, urter og sopp. Har du et produkt som er i tidlig sesong, vår eller sommer, ta kontakt.
Årets grønne foredlet
Foredlede produkter som gelé, chutney, marmelader, kornprodukter, tørkede produkter, tang og tare, fermenterte og syltede produkter og sorbet. Produktene er fra sanking av ville vekster på land, dyrket på friland og i drivhus, eller sanking av plantebaserte produkter fra havet.
Årets ost
Ferske oster som kremost og cottage cheese samt lagrede oster og muggoster. I denne kategorien dømmes også kokte produkter som brunost, prim og gomme.
Årets meieriprodukt
Ferske, syrnede og foredlede meieriprodukter som melk, smør, yoghurt, rømme og iskrem.
Årets kjøtt
Naturell produkter av bufe (produksjonsdyr og andre nyttedyr), fugl, fjærkre og vilt (fersk og fryst). Produktene kan presenteres hele og som stykningsdeler, uemballert og emballert.
Årets kjøtt foredlet
Foredlede produkter av bufe (produksjonsdyr og andre nyttedyr), fugl, fjærkre og vilt, som spekemat, marinerte, farseprodukter og varmebehandlede produkter. Produktene kan være basert på tradisjonelle og moderne produksjonsmetoder, uemballert og emballert.
Årets sjømat
Naturell produkter av alle typer oppdrett og villfanget sjømat fra fersk- og saltvann, både hel og stykningsdeler, emballert eller uemballert.
Årets sjømat foredlet
Foredlede produkter av alle typer oppdrett og villfanget sjømat fra fersk- og saltvann. Produktene kan være basert på tradisjonelle og moderne produksjonsmetoder, uemballert og emballert.
Årets bakst
Alle typer bakst, tradisjonelle og moderne, må kunne frembys med en holdbarhet utover det dagsferske som flatbrød, knekkebrød, kjeks, tørre kaker, lefser, bake-off og fryste produkter.
Årets søtsak
Alt innen konditorvarer som sjokolade, konfekt, desserter, terter, kaker, fromasj, puddinger, marengs og makroner.
Årets drikk
Alkoholfrie drikker som råsaft, juice og most. Fermenterte drikker under 0,7 % alkohol som f.eks øl, kombucha og sider.
Drikker basert på vann med aroma tilsetninger fra konsentrat kvalifiserer dessverre ikke til deltagelse.
Årets sider
Årets sider skal kun være produsert av norsk frukt og bær, og være basert på gjæret råsaft.
Årets øl
Årets øl kan brygges med moderne eller tradisjonelle teknikker og baseres på norske eller importerte råvarer opp til 6,5 % alkohol.