Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Det Norske Måltid er tilbake med nytt og forbedret konsept. Konkurransen skal for 16. gang bidra til å øke bevisstheten rundt norske kvalitetsprodukter og gi velfortjent oppmerksomhet til produsentene.

Det er med stor entusiasme vi nå ruller i gang sesong 16 av Det Norske Måltid! Vi inviterer hele Norge til tidenes finale i DNB Arena i Stavanger fredag 25. april 2025, sier Kristin Austigard, leder av Det Norske Måltid.

I DNB Arena skal de norske mat- og drikkeprodusentene få heder og ære, og løftes frem av et publikum bestående av en samlet matbransje. Det blir en festkveld med utdeling av 13 kategoripriser, hederspris og underholdning - selvsagt servert sammen med det ypperste Norges har å by på innen mat og drikke.

Salget av finalebilletter er allerede i gang på Ticketmaster, så nå er det bare å sikre seg en plass rundt bordet.

Etter 15 sesonger har vi videreutviklet konseptet, og styrket merkevaren Det Norske Måltid, til beste for Norges produsenter. Vi lager en enda større finalearena som skaper mer oppmerksomhet rundt konkurransen. Samtidig får flere muligheten til å oppleve prisutdelingen og feire norske produkter og norsk mat, sier Austigard.

Veien til finalen

Den nasjonale smaksreisen til Det Norske Måltid følger i år norskekysten nordover. Første juryering finner sted i Sola i september på Strandhuset Ølberg. Her får alle påmeldte produkter en faglig vurdering av dommerne.

Produktene som går videre til delfinalene vurderes av nye juryer i Ålesund på ærverdige Hotel Brosundet og idylliske Storfjord Hotel. Her vil årets finalister, topp tre i tretten kategorier kåres.

Den tredje og siste dommervurderingen finner sted i Troms, på idylliske Sommarøy Arctic Hotel Tromsø. Her skal et bredt sammensatt dommerpanel smake på de 39 finaleproduktene og bestemme hvem som blir årets vinnere.

Resultatet blir offentliggjort under den store finalen 25. april 2025 i Stavanger.

Produsenter – bli med!

Oppfordringen går nå ut til alle produsenter av mat og drikke i Norge – bli med! Påmeldingsfristen er 15. august. Kriterier, kategorier og påmeldingsskjema finner dere på vår hjemmeside www.detnorskemaltid.no.

FAKTA OM DET NORSKE MÅLTID:

  • Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge, og har gjennom 15 år etablert seg som matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling.
  • Siden 2008 har Det Norske Måltid arbeidet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.
  • ‍Det Norske Måltid reiser landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer sammen med bransjens dyktigste fagfolk.
  • Årets høydepunkt for matbransjen er den prestisjetunge finalen i Stavanger, hvor vinnerne i 13 kategorier kåres og Det Norske Måltids hederspris deles ut. Finalen skal i sesong 16 gjennomføres i DNB Arena. Billetter til finalen kan kjøpes på Ticketmaster.
  • Informasjon om konkurransen, kategorier, kriterier og påmeldingsskjema er på www.detnorskemaltid.no

Følg oss gjennom sesong 16:

Kontakt:

Kristin Austigard, leder i Det Norske Måltid
kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: + 47 90 19 38 77