Ved å klikke "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Finalemeny

Finalemenyen basert på kveldens finalister, er satt av Bondelagskokken Mette B. J. Evensen

1. Servering

Stekt Dexter Bacone fra Reime Dexter med Ymir yoghurt med tyttebær og byggryn fra Holt Gård, puffet bryggryn og gressløk.

Allergener: melk, gluten (bygg).

Mildrøkt Aquavit laks fra Garnviks Røkeri på rugbrødchips av rugbrød fra Sirkus Renaa Fabrikken med sennepssaus med akevitt og dill.

Allergener: fisk, gluten (hvete, rug), sennep, egg, sulfitt.

Røkt laks naturell fra Garnviks Røkeri på rugbrødchips av rugbrød fra Sirkus Renaa Fabrikken med eggekrem og gressløk.

Allergener: fisk, gluten (hvete, rug, bygg, havre), egg, sulfitt.

Tomahawk av fjordfe fra Fjordfegarden, penslet med sjysaus , revet Valdresost Bufar 18 mnd fra Valdresmeieriet og persille.

Allergener: sulfitt, melk.

Drikke

Stasjoner med smaksglass:
Stora Marit fra Hardangerbonden
Anno fra Kvestad Sideri
Skog 03 fra Villbrygg
Sumava fra Haandbryggeriet
Perler for svin IPA fra Lervig

Finalemeny

2. Servering

Brioche-pizzastyle-brytebrød med Mild pizzasaus fra Ask Spekehus, Coppa di Parma fra A. Idsøe og vispet smør med stekt guanciale fra slakter Jens Eide

Allergener: gluten (hvete), egg, melk, sulfitt.

Tartar på tørrmodnet T-bone fra Nyyyt med shiitake-sopp majones og sprøstekt shiitake fra Topp Sopp og Soppkompaniet, syltet rød delikatesseløk og karse.

Allergener: egg, sennep, sulfitt.

Bakt villkveite carré fra Annis Oslobukta med røkt kråkebollemajones på kråkeboller fra Domstein sjømat avd. Stavanger, tempurakuler, eple og karse.

Allergener: egg, fisk, bløtdyr, gluten (hvete), sulfitt.

Tørrmodnet entrecôte fra Annis Oslobukta i bringebærsyltet kålrot med bringebæreddik fra Lokalmat Vestfold med stekt shiitakesopp, festmajones og revet Valdresost Bufar 18 mnd fra Valdresmeieriet.

Allergener: sulfitt, egg, melk, sennep.

Drikke

I kjøler på bordet finner du:
Musserende eplemost fra Buhagen
Eplemost Aroma fra Fiskum fruktpresseri

Finalemeny

3. Servering

Glassvarfilet fra Reinhartsen.

Kongekrabbe saus på kongekraft fra MS Donna, fennikkel crudite, eplebiter, gressløk og dillolje.

Brendtbakt selleri og karamellisert sellerirotkrem.

Allergener: fisk, skalldyr, melk, sulfitt, selleri.

Finalemeny

4. Servering

Rørosblå fra Eggen Gardsysteri.

Valdresost Bufar 18mnd fra Valdresmeieriet.

Ungkaren fra Hitra Gårdsmat.

Plommegelé fra Nyhuus Gard.

Rugbrød fra Sirkus Renaa Fabrikken.

Allergener: gluten (hvete, rug), melk.

Finalemeny

5. Servering

Iskjeks fra Lamella med is på Jerseymelk fra Jerseymeieriet og krokan fra Bamsrudlåven.

Allergener: gluten (hvete), melk, egg, nøtter (mandler).

Yoghurtmousse på yoghurt naturell fra Kilnes med sjokoladecrumble og multer.

Allergener: melk, egg.

Gårdsbakeriets groviser fra Bakke gård.

Allergener: gluten (hvete, havre), melk, egg, nøtter (valnøtter, hasselnøtter)

Sjokoladeplate med pasjonsfrukt fra Sirkus Renaa Fabrikken.

Allergener: melk, soya lecitin, kan inneholde spor av nøtter og gluten.

Multefløyel med tindved fra Jentene på tunet.

Allergener: melk, soya, kan inneholde spor av nøtter.

Drikke

Stasjoner med smaksglass:
Jærpilt fra RYGR Brygghùs
Brist fra Eiane Gård.

Sesongprodukt
Rød perletomat fra Vårsol Gartneri er dessverre ikke på menyen.